Nordic Kayaks

Nordic Kayaks grundades 2006 i Vaxholm utanför Stockholm av multisportarna Fredrik Lindström och Peter Bringby. Avsaknaden av bra multisportkajaker ledde till att de satte igång att handbygga sin egen modell baserat på en lång erfarenhet från alla möjliga typer av snabba kajaker som Olympiska racerlådor, Nya Zeeländska multisportkajaker och surfskis. Resultatet blev Rocket - en unlimited multisportracer med mycket hög fart och låg stabilitet. Den följdes upp med Rocket+ som blev en av de mest använda multisportkajakerna i Sverige!

För att möta den ökade efterfrågan på välutvecklade kajaker och dra full nytta av den kunskap och de erfarenheter som gjorts med Rocket och Rocket+ inleddes samarbeten med hydrodynamiska experter, CAD- ingenjörer, grafiska formgivare och elitpaddlare för att utveckla Sveriges först tillverkade surfski- Fusion. Ett projekt som väckte mycket intresse och nyfikenhet runt om i världen.

Sen dess har verksamheten fortsatt expandera och den ökade efterfrågan ledde såsmåningom till att produktionen flyttades till Kina. Ett nytt bolag bildades som idag är företaget bakom NK — Nordic Sport Development AB. Numera med Fredrik som VD och anställd. 6 surfskis är idag i produktion och ett antal återförsäljare runt om i världen har anslutit sig. Häng med, vi har bara börjat…